Ta back-up av dine data

Selv om vi gjerne skulle kunne stolt blindt på at det vi lagrer på datamaskinen blir der, er ikke det alltid tilfellet. Det hender at datamaskiner kræsjer uten forvarsel og viktig informasjon og bilder går tapt. Derfor anbefales det i dag at du har en back-up av det viktigste du vil ta vare på. Dette kan være alt fra bilder, til jobbrelaterte dokumenter eller kanskje studier.

Hvilken back-up skal jeg velge?

I dag er det mulig å velge mellom back-up på eksterne enheter eller på skylagring Internett. Eksterne enheter kan være en ekstern harddisk eller minnepenn. Hos iphonehuset.no finner du et utvalg produkter som er tilpasset din Mac. Apple har også laget en instruksjon som forteller hvordan du kan ta en back-up av dine enheter raskt og enkelt. Ta en back-up i dag, du angrer ikke i morgen.

Hvordan velge ekstern back-up

Hvilken type ekstern back-up du skal velge til din Mac avhenger av flere kriterier. Det er noen å velge mellom, så ha i bakhodet hvor store filer ønsker du å lagre, hvor lenge skal de lagres og hvor raskt ønsker du at enheten skal samarbeide med din datamaskin? Små dokumenter kan fint lagres på en minnepenn, mens større filer som bilder eller filmer burde lagres på en ekstern harddisk med større plass.