Hvordan optimerer man sin nettside for søkemotorer?

Hvis man skal havne høyt oppe på søkemotorenes resultatliste, må man bli lagt merke til av søkemotoren. Det er ikke så vanskelig som det høres ut. Det krever bare at man tilpasser sidens beskrivelse og innhold litt.

Når man blir bedt om å beskrive siden, er det viktig at man er saklig, og inkluderer flest mulig relaterte søkeord. Bruk fantasien, men husk at søkeordene må være forbundet med innholdet på siden din. Velg søkeord som er populære. For å finne ut hvilke søkeord som er populære, kan du teste dem ut ved å søke på dem selv. Jo flere treff de gir, desto mer populære er de.

Velg ut de mest populære søkeordene og bruk dem i teksten på siden din. Søkemotorene sjekker tekstens innhold, og merker seg søkeordene som ligger der. Neste gang noen søker på dette ordet, vil siden din dukke opp blant søkeresultatene.

Søkeordene du bruker skal passe naturlig inn i teksten, så de må være relatert til det du skriver om, og du må ikke bruke søkeordene altfor ofte. Noen tror at jo oftere de bruker søkeordene, desto høyere opp på resultatlisten kommer nettsiden. Slik er det ikke. Søkemotorene blir mistenksomme dersom et søkeord dukker opp altfor ofte. Derfor er det bedre å velge ut to-tre søkeord, og bruke hvert av dem bare et par ganger per side. Plasser ett av søkeordene i overskriften, og plasser de andre søkeordene i underoverskrifter, dersom du har det. Ellers plasserer du søkeordene i teksten på en naturlig måte.