Hvordan får man mer trafikk til nettsiden sin?

Det hjelper ikke å lage en fin nettside dersom ingen besøker den. Uansett hvor interessant nettsiden din er, kan du ikke vente at folk skal snuble over den ved en tilfeldighet. Noen ganger kan du være heldig, og folk kan finne nettsiden din når de søker etter noe, men de fleste må gjøre noe selv for å skaffe trafikk til siden.

Det opplagte stedet å begynne, er selvsagt med venner, familie, slektninger og bekjente. Be dem besøke nettsiden din, og anbefale den til sine egne venner. De fleste er også aktive på sosiale medier, og der har man gjerne dusinvis eller hundrevis av mer perifere venner som man kanskje ikke kjenner så godt. Disse vennene kan hjelpe deg å skaffe trafikk til nettsiden. Selv om de personlig kanskje ikke er interessert i siden din, kan du be dem anbefale siden til andre. Slik kan ryktet om siden din spre seg til mange, for hvis siden virkelig er god, vil folk anbefale den videre. Husk å legge ut lenker til siden din når du skriver innlegg på sosiale nettsider.

Men det er ikke alltid det er nok å bare bruke ryktebørsen for å skaffe lesere. Da må du ty til andre metoder. Du kan selvsagt betale for reklame på nettet, men da må du i så fall tenke nøye gjennom hvor du skal reklamere, og hvor mye du er villig til å bruke på reklame for siden. Som regel kommer du langt uten å måtte ty til betalt reklame.

Hvis du kjenner andre som har en nettside, kan du be dem legge ut lenker til siden din. Du kan også be bloggere anbefale nettsiden din til leserne sine. Det aller beste er om du får lov til å skrive et gjesteinnlegg på en blogg, og legge ut en lenke til siden din på slutten av innlegget. Dette fungerer best dersom bloggen du skriver for handler om et tema som er relatert til temaet på nettsiden din. Da når du ut til folk som er interessert i det du skriver om.

Du kan også skrive innlegg i ulike forum som har relaterte tema. Velg en populær tråd i forumet. Hvilke tråder som er populære, ser du på antall kommentarer og innlegg i tråden. Dersom det er lov til å legge ut lenker når du skriver i disse forumene, legger du inn lenken til siden din.Avhengig av hva du skriver om, kan du også skrive innlegg på nettsidene til store selskaper. Hvis du skriver om mote, kan du kanskje skrive en kommentar på nettsiden til en klesbutikk, og legge inn lenker til siden din.